Trädgårdstider och invasiva arter

Invasiva arter är främmande arter som har introducerats i en miljö där de ursprungligen inte hör hemma. Väl på plats visar det sig att de klarar sig mer än väl, sprider sig och börjar utgöra ett hot mot inhemska djur och växter, eller till och med hela ekosystem. De kan skada den biologiska mångfalden, ha negativa konsekvenser för människors hälsa, ekonomin, jordbruket etc.

En invasiv art som har varit på tapeten i några år och som är många villaägares skräck, är parkslide (Reynoutria japonica). Det är lätt att bli stressad och känna att den måste försvinna från trädgården nu, eller helst igår. Det kan dock vara kontraproduktivt och det är lätt att snabbt förvärra situationen.

Har du parkslide på din tomt som du vill bli av med? Innan du gör något – spana då in den här informationsfilmen från Naturvårdsverket.

Lycka till!

Parkslide

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.