Big Day – när hela världen skådar fåglar

Fågelexkursion till Norra Hyn 8 oktober 2022

Vi var 7 personer som samlades vid fågeltornet i Illberg vid Norra Hyn. Det var en solig höst dag och i tornet blev det t o m varmt när solen sken in. Havsörnen satt i trädtoppen nordost om sjön. En varfågel dök upp och det var flera som inte hade sett den tidigare . Kurt såg när den fångade en fågel . En riktigt rovfågel trots att den räknas till sparvfåglarna.

Ute på sjön simmade gräsänder, krickor och storskrakar. En gråhäger väntade på en fisk. På den lilla ön fanns 5 tofsvipor. Spillkråkan ropade någonstans. Blåmesar och talgoxar födosökte i vassen och på åkern vid Apertins gamla skola födosökte 8 sångsvanar.

Totalt blev det 19 fågelarter som rapporterades på E-bird appen.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.