Solsken i Getmossen

   

Ett 20-tal personer samlades lördagen den 4 maj  hos Wolfgang Ranke och Liv Jofjell i Getmossen, Kils kommun för att studera elbilar och solceller. Vi fick en bra genomgång av hur en elbil funkar. Både tekniken för elproduktion med solceller och för elbilar är beprövad och börjar närma sig en riktigt bra ekonomi. Wolfgang påpekade att storskalig elproduktion med solceller är billigare än ny kärnkraft.  Miljövänlig tillverkning och recycling av batterierna är dock fortfarande ett utvecklingsområde. Vi avslutade med en härlig promenad till Abborrtjärn där medhavd matsäck intogs. Dagen till ära sken solen och Getmossen visade sig från sin allra bästa sida.

   

Kommentera

1 thoughts on “Solsken i Getmossen

  1. Blev övertygad och har nu avtalat om att sätta upp solceller på mitt garagetak. Det blir en bra affär vid dagens förhållanden. Blir nästa bil en elbil ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.